version

 


STIRI AFR

... arhiva stiri

 

 

Invitatie la seminarul ARMONIE MULTICULTURALA = INTEGRARE EUROPEANA, 17 IULIE, 2003  orele 9,30-16,30 -  HOTEL INTERCONTINENTAL sala "Hora"

A.F.R realizeaza acest eveniment in calitate de coordonator in proiectul ,,Diferente culturale pot face o Europa Unita’’,proiect multicultural de cooperare europeana, derulat intre 2001-2003 in cadrul programului Socrates/ Grundtvig 2 de Educatia Adultilor cu parteneri din Italia,Portugalia , Scotia si Ungaria .

Tinind cont ca Europa este un continent cu cele mai diferite culturi din lume proiectul si-a propus sa creeze o baza comuna de educatie a adultilor pe tema tolerantei interetnice si a respectului fata de diversitatea multiculturala.

Seminarul a fost conceput sa puna in evidenta viitorul Europei in raport de :
- cresterea nivelului de cunostinte si abilitati in procesul de educare a adultilor, prin comunicare si toleranta etnica in comunitatile multiculturale.
- cresterea cooperarii intre diferite organizatii si institutii culturale si educationale din diferite regiuni ale Europei pe tema tolerantei interetnice.

Participantii sunt invitati sa isi exprime si un punct de vedere cu privire la realizarea procesului de integrare europeana prin implicarea miscarii de femei a carei promotor suntem.
Propuneri de prezentari se pot face pina in data de 10 iulie a.c. Fiecare prezentare poate dura 10 minute si in prealabil se va transmite electronic un rezumat in engleza si romana pentru mapa seminarului.

Evenimentul va fi cunoscut intern si international si prin pagina web a A.F.R. precum si a partenerilor de proiect din Italia si Portugalia.
A.F.R. organizeaza in zilele de 18, 18 ,21 iulie excursii in Bucuresti si in tara.

Formularul de inregistrare la seminar si informatii despre conditiile de participare la seminar si cele 3 excursii organizate in Bucuresti si in tara se pot obtine printr-o solicitare transmisa prin fax 3159859 sau e-mail afr@afr.ro sau direct din site-ul asociatiei www.afr.ro

Locurile fiind limitate, inscrierile se pot face pina in data de de 12 iulie a.c. In speranta ca veti aprecia importanta participarii dvs. la acest eveniment international va asteptam cu placere.

Liliana Pagu,
presedinte Asociatia Femeilor din Romania, coordinator national al Retelei organizatiilor de/pentru femei din Romania

Bucuresti POB 37-80 sector 2 TEL/FAX 40-21-3159859 mobil 074-456-1431, e-mail afr@afr.ro,

Invitatie la intrunirea RNOFR
Stimate membre in Reteaua Nationala a Ong-urilor de/pentru femei
Dragi prieteni si simpatizanti ai RNOFR!

A sosit momentul sa ne reluam activitatea si sa construim mai departe programul nostru in parteneriat !
Va steptam MARTI 13 MAI orele 15,30 la sediul A.F.R din str. Victor Eftimiu 2 etj.6 cam.401 pentru o noua intrunire de lucru.
Este nevoie sa construim si dezvoltam in continuare o strategie comuna!
Reteaua care se doreste o structura de sprijin , comunicare si programe comune ale miscarii de femei din Romania ,desi este o structura informala , dovedeste ca solidaritatea femeilor exista!
Campaniile din noiembrie2002 februarie si martie2003 la care am participat ,au dovedit ca este nevoie sa continuam pe acest drum.
Intre membrii Retelei s-au stabilit relatii de transparenta ,fair -play si ajutor reciproc .
Reteaua este o initiativa foarte buna atita timp cit functioneaza efectiv, prin realizarea schimbului de informatii ,identificarea si implementarea de proiecte comune intre organizatii membre ale retelei.
De aceea nu ezitati sa ne comunicati toate problemele cu care va confruntati , dar si succesele pe care le obtineti in activitate !
Este momentul sa ne implicam mai activ in campania de promovare a Retelei ale carei membre fondatore sunteti! ( astept propuneri, intrebari, sugestii precum si relatari de actiuni concrete pe care le-ai desfasurat in acest sens ).
Am primit propuneri pentru staff , au fost nominalizate:
Florentina Ilie , Liana Ceterchi,Georgeta Adam, Roxana Cocoru si Liliana Pagu
Primim in continuare propuneri pentru completarea staff-ului( persoane motivate , cu timp liber,spirit de echipa etc.)Intrunirea din iunie va valida componenta coducerii RNOFR
Conditiile stabilite pentru aderarea la retea si calitatea de membru:
-activ
-observator
Pina la 25 iunie membrii RNOFR vor avea la dispozitie regulamentul de functionare al Retelei , vor semna formularul de adeziune si vor opta pentru un tip de activitate in Retea.
Deci nu uitati: MARTI 13 MAI orele 15,30 la sediul A.F.R din str. Victor Eftimiu 2 etj.6 cam.401. A 10-a intrunire a RNOFR!
Asteptam confirmarea de participare prin fax sau prin e-mail.
Daca doriti sa recomandati si alte organizatii sa participe , va rugam sa ne comunicati. Orice contributie la bufetul intilnirii este binevenita.
Cu aceeasi prietenie,
Liliana Pagu, presedinte Asociatia Femeilor din Romania,
Bucuresti POB 37-80 sector 2 TEL/FAX 40-21-3159859 mobil 0744561431
e-mail afr@afr.rowww.afr.ro

Extras stire Rompres
Pentru ong-urile care nu ati reusit sa participe la intrunirea Retelei Nationale a Ong-urilor de/pentru femei cu tema ,,STOP INDIFERENTEI! care a avut loc în data de miercuri 16 aprilie 2003
organizata in cadrul Campaniei de propagarea a culturii non-violentei active care a avut ca teme in discutie :
SANSE NORMALE PENTRU mame si copii , -ecouri la ordonanta nr. 9
SANSE EGALE PENTRU VARSTA A TREIA -Aspecte critice privind incluziunea sociala a varstnicilor in Romania Propuneri pentru cresterea participarii varstnicilor, femei si barbati, la viata sociala
Va transmitem un extras de presa difuzat de ROMPRES

,,Organizatiile de femei din Romania trebuie sa se cunoasca mai bine pentru a colabora si pentru a se sustine reciproc, a declarat miercuri, in cadrul intrunirii Retelei Nationale a Organizatiilor de si pentru femei din Romania, presedintele Asociatiei Femeilor din Romania (AFR), Liliana Pagu.
Ea a spus ca organizatiile nonguvernamentale de femei trebuie sa aiba in atentie mai multe probleme privind femeia in contextul educatiei, saraciei, sanatatii, violentei.

Pe parcursul dezbaterii au fost abordate subiecte privind femeile care isi cresc singure copiii, varstnicii, educatia adultilor, infiintarea unui centru pentru promovarea femeilor in stiinta si cercetare. Totodata, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale de femei s-au plans de lipsa fondurilor pentru punerea in aplicare a proiectelor. Liliana Pagu a subliniat faptul ca "sunt proiecte, finantate din exterior, care se deruleaza unul sau doi ani, dupa care, din lipsa de finantare din interior, dispar".

La randul sau, Diana Nitulescu, expert in Departamentul pentru Analiza Institutionala si Sociala din cadrul Guvernului, a declarat ca "in teritoriu exista peste 80 de functionari publici care tin legatura cu organizatiile neguvernamentale din tara". De asemenea, ea a adus la cunostinta reprezentantilor organizatiilor de femei site-ul departamentului si faptul ca acest departament publica trimestrial revista "Observator", in care apar atat proteste ale fundatiilor non-profit cat si materiale informative ale acestora.

Printre organizatiile neguvernamentale de femei, prezente la intrunire, s-au aflat Asociatia Institutul Femeilor, Asociatia Femeilor care isi cresc singure copiii, Societatea Femeilor Ortodoxe din Romania. ROMPRES


AFR - parteneriat pentru un nou proiect

Asociatia Femeilor din Romania (AFR) ofera posibilitatea unui parteneriat in vederea  realizarii unui nou proiect avand ca obiective: educatia adultilor, egalitatea de sanse si folosirea ICT. In acest sens invita, organizatiile interesate sa recomande o membra activa, buna cunoscatoare de limba engleza (eventual si spaniola), calculator si internet pentru a participa intre 26 mai si 3 iunie a.c., in Spania, la o vizita de lucur in proiect.
Conditiile de participare se pot afla trimitand o scrisoare de intentie, recomandare si CV prin e-mail afr@afr.ro sau fax 315.98.59. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 10 mai. Rezultatul va fi comunicat pe data de 16 mai a.c.


AFR lanseaza directorul web al organizatiilor non-guvernamentale

Asociatia Femeilor din Romania A.F.R. a realizat in site-ul propriu un director al celor mai reprezentative organizatii neguvernamentale din Romania. Directorul se gaseste la adresa http://www.afr.ro/directory/
Directorul este util organizatiilor non-guvernamentale pentru a fi contactate de vizitatori externi, in vederea realizarii de parteneriate si proiecte comune

Organizatiile interesate in a figura in aceasta banca de date on-line sunt invitate sa-si completeze formularul disponibil pe web la adresa http://www.afr.ro/cgi/links/add.cgi
Formularul trebuie completat in limba engleza.
Inscrierea este gratuita.
Organizatiile care nu au acces la Internet, pot trimite datele pentru inscriere pe adresa de e-mail afr@afr.ro 

 

despre noi | programe | parteneri | participari | donatii | feminet | liliana pagu
stiri | newsletter | recomanda-ne unui prieten | contact
copyright si confidentialitate

© 2001, AFR
nici o parte a acestui site nu poate fi reprodusa fara acordul AFR

webdesign by mediaTRUST