version

 Participari interne 

De-a lungul a 13 ani de existenta, Asociatia Femeilor din Romania - initiatoare a miscarii nationale de femei - a devenit o puternica punte de legatura intre organizatii, asociatii care activeaza in beneficiul femeilor din Romania. AFR este parte a Coalitiei pentru Sanatatea Reproducerii in Romania (1998) si este initiatoare a Coalitiei pentru Cultura Pacii si Non-violentei in Romania (1999). 

AFR a participat la seminarul CIPE
CIPE
(Center for International Private Entreprise) cu sprijinul USAID a organizat pe data de 31 august 2002 un SEMINAR de TEHNICI DE NEGOCIERE la hotel CROWNE PLAZA sustinut de d-l Michael Slotznik ( SUA) ,consultant CIPE , Romania.A.F.R. a participat la sesiunea de dupa masa.
S-au prezentat subiecte ca:
-definirea procesului si tehnici de negociere
- cele 13 secrete ale negocierii
-intelegerea conceptuui de putere si pregatirea pentru negociere
-stabilirea unei legaturi bazate pe incredere
-strategii de negociere de succes

Liliana Pagu a participat la Conventia Nationala a Femeilor Democrate
In calitate sa de lider si intiator al Miscarii de femei din Romania, presedinta A.F.R Liliana Pagu a fost invitata la Conventia Nationala a Femeilor Democrate din cadrul Partidului Democrat care a avut loc in data de 17 august 2002 la Palatul Parlamentului.
Cu aceasta ocazie s-a lansat programul politic "Promovarea femeii in politica'' considerindu-se absolut necesara cresterea participarii politice a femeilor si asumarea de catre acestea a responsabilitatii actului decizional.
Presedinta A.F.R a salutat de la tribuna Conventiei initierea de catre femeile democrate a dialogului deschis cu societatea civila ,lansind la rindul sau propunerea A.F.R de a se realiza o alianta cu femeile democrate in vederea eliminarii oricarei discriminari indreptate impotriva femeilor si pentru un statut corespunzator al acestora in Romania.

sus

Participari externe 2002

L
iliana Pagu a sustinut un discurs in cadrul Conferintei Europene pentru Drepturile Minoritatilor si a Populatiei

In perioada 20-23 iunie 2002 a avut loc la Atena (Grecia) sub auspiciile Consilului Europei a 2-a Conferinta Europeana pentru drepturile minoritatilor si a populatiei avind ca tema principala Dezvoltarea economica in Balcani, factor important in rezolvarea problemelor cu care se confrunta minoritatile.
Conferinta a fost organizata de FEBANGO (Federatie pentru Pace si Cooperare a ONG-urilor din Balcani) cu sprijinul organizatiei elene pentru "Cooperare interbalcanica" si suportul financiar al Camerei de Comert din Atena si a Ministerului elen pentru Dezvoltare

AFR A PARTICIPAT LA CONFERINTA "Uniunea  Europeana-largita: o sansa care nu se poate pierde"

In data de 26 aprilie 2002 a avut loc la Bruxelles, in cadrul Parlamentului European,  Conferinta Internationala "Uniunea  Europeana-largita: o sansa care nu se poate pierde", organizata de IFIAS (Institutul pentru asistenta internationala si solidaritate).
Din parte Romaniei a fost invitata sa participa presedinta A.F.R Liliana Pagu care a prezentat statutul femeilor din Romania in procesul integrarii europene si proiectele in care este angrenata Asociatia.

sus

Participari externe 2001

Conferinta "Stiinta pentru pace si dezvoltare" la Maribor, Slovenia
In perioada 4-6 octombrie s-a desfasurat la Maribor, in Slovenia, Conferintei Internationala cu tema "STIINTA PENTRU PACE SI DEZVOLTARE''. Aceasta a pus in evidenta importanta cooperarii regionale in Europa de Sud-Est in contextul integrarii europene. Evenimentul a fost organizat de Institutul Austriac pentru studii in Europa de Sud-Est, in colaborare cu Liga Internationala Umanista si sub auspiciile si cu suportul financiar al Biroului Regional UNESCO in Europa .
Romania a fost reprezentata de Liliana Pagu, presedinte a Asociatiei Femeilor din Romania, vice presedinte a Aliantei pentru Pace, care in interventia sa a subliniat disponibilitatea societatii civile din Romania pentru cooperarea regionala, in spiritul Culturii Pacii si Nonviolentei. Au fost prezentate rezultatele obtinute de A.F.R. care a finalizat de curind cu succes doua proiecte regionale "Armonie in Balcani'' si "Un nou viitor in comun'', cu care ocazie s-au pus bazele unei aliante regionale a organizatiilor de femei si pentru femei in vederea promovarii unui statut corespunzator in regiune.
In timpul videoconferintei organizate, presedinta A.F.R , Liliana Pagu, a primit de la New York salutul d-nei dr. Colette Mazucelli, expert international de prestigiu, care a recomandat femeilor din Romania sa continuie activitatea de liant national si regional.


Conferinta Coalitiei Karat la St. Petersburg
In perioada 18-22 iulie a.c. are loc la St. Petersburg Conferinta Coalitiei KARAT (Ong-uri de femei din 11 tari est-central Europene) la care
A.F.R este invitata sa participe , ca membru fondator . Va participa d-na Liliana Pagu, presedinte A.F.R., ex- coordinator national al acestui program intre 1997-1999.

Seminarul International pentru Democratie si Drepturile Omului in Societatile Multietnice la Konjic, Bosnia Hertegovina

In perioada 2-6 iulie a.c. a avut loc la Konjic, Bosnia- Hertegovina, al 4-lea ,,Seminar International pentru Democratie si drepturile omului in societatile multietnice'', organizat de Institutul pentru intarirea Democratiei in Bosnia. Tematica seminarului, foarte variata a prilejuit prezentari interesante oferind totodata posibilitatea cunoasterii sitiuatiei din Balcani si problemelor acestei regiuni .
Din partea Romaniei au prezentat lucrari d-na Liliana Pagu, presedinte
A.F.R. la sectiunea,,Femeile si Democratia'' si d-nul Razvan Maties, Cluj in cadrul sectiunii ,, Lumea minoritatilor''. Participarea Romaniei a fost primita cu interes si o buna apreciere.
Lucrarea ,, Femeile din Romania intr-o societate multiculturala'' se va putea citi in traducere cit de curind in pagina web a 
A.F.R.

Simpozionul International al Femeilor Lider de la Haifa, Israel


La Haifa, Israel, a avut loc in perioada 3-8 iunie a.c. Simpozionul International al Femeilor Lider cu privire la impactul lor in dezvoltarea socio-economica a lumii. Evenimentul a fost organizat de ,,The Golda Meir Mount Carmel International Training Centre''- MCTC, in cadrul programului de cooperare internationala desfasurat de MASHAV-Centrul de dezvoltare a relatiilor de cooperare internationala al Ministerului Afacerilor externe din Israel. 

Au participat reprezentante ale structurilor decizionale din 41 de tari. Din Romania a fost invitata d-na
Liliana Pagu, presedinta Asociatei Femeilor din Romania si vicepresedinta a Aliantei pentru Pace din Romania. Simpozionul a creat noi facilitati prin schimbul de experienta realizat, care a deschis drumul unor noi colaborari, prin  realizarea unei retele intre femeile lider din intreaga lume. 

Conferinta "Comunitatile in situatii de criza" la Cavtat, Croatia
 

In perioada 20-24 iunie 2001 s-a desfasurat la Cavtat (Croatia) cea de-a 6-a Conferinta internationala pentru Sanatate si Drepturile Omului organizata de ISHHR - International Society for Helth and Human Rights. Conferinta a avut ca tema: Comunitatile in situatie de criza - Resurse pentru reconstructia comunitatilor. Conferina a abordat subiecte de larg interes in domeniu, cum ar fi: Adevar, justitie si reconstructie sociala, Femeile si violenta, Comunitati in exil, Abordari comunitare in situatie de criza in diferite regiuni ale lumii. 
Conferinta s-a bucurat de participarea a 45 de tari de pe toate continentele. Romania a fost reprezentata de presedinta
Asociatiei Femeilor din Romania (AFR), d-na Liliana Pagu

PARTICIPARI INTRE 1990-2003

Intre 1990-2003 A.F.R. a luat parte la multe evenimente internationale (conferinte, seminarii, simpozioane etc) raspunzand la invitatia organizatiilor de femei din Anglia, Austria, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea, Croatia, Cuba, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Israel, Iugoslavia, Lituania, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Thailanda, Ucraina, Ungaria si S.U.A.

In 1995 Asociatia Femeilor din Romania a participat la cea de-a patra Conferinta mondiala a femeilor din Beijing si la Forumul organizatiilor non-guvernamentale.

In 1996 A.F.R. a semnat la Ankara in numele femeilor din Romania un protocol de cooperare cu femeile euroasiatice.

Delegatii internationale care au vizitat Asociatia Femeilor din Romania:
Asociatia Femeilor din AZERBAIJAN, Delegatia Oficiala de Stat din Bielorusia, organizatii de femei si caritabile din Bulgaria, Elvetia, Iugoslavia, o organizatie civica din Italia, o organizatie universitara din Germania si alte organizatii de femei din Grecia, Olanda si S.U.A.

A.F.R. face parte din Federatia pentru Pace si Cooperare in Balcani (FEBANGO - Atena 1996), din reteaua Ong-urilor de femei din 13 tari Est-central Europene "Karat - Coalition for Regional Action" (Varsovia 1997) si reteaua de educatie la distanta Unesco "ALADIN - Network of networks" (Hamburg - 1998).

sus

 

despre noi | programe | parteneri | participari | donatii | feminet | liliana pagu
stiri | newsletter | recomanda-ne unui prieten | contact
copyright si confidentialitate

2001, AFR
no part of this site can be reproduced without the agreement of AFR

webdesign by mediaTRUST