version

 
Ce este ?


FEMINET este un site web care isi propune sa contribuie la cresterea oportunitatilor pentru femei de a obtine independenta economica prin utilizarea eficienta a informatiilor si tehnologiilor comunicationale dar si o mai buna intelegere a drepturilor femeii. 
Acest proiect va oferi o sansa participantelor la proiect de a fi egale cu barbatii parteneri de afaceri, prin succesul obtinut.

sus

Justificarea proiectului 

Necesitatea proiectului apare in noul context al dezvoltarii democratiei in Romania si al societatii in tranzitie, in care vechile obiceiuri si prejudecati privind statutul femeii nu au disparut. Aceasta situatie nu ofera multe oportunitati de dezvoltare a unei cariere de succes pentru femei. AFR este sigura ca acest proiect le poate oferi o sansa. 

sus

Obiectivele imediate ale proiectului sunt:

  cresterea nivelului de cunostinte a femeilor despre tehnologiile informationale
 -  constientizarea femeilor asupra importantei internetului ca resursa si asupra drepturilor pe care le au
 -  instruirea a 50 de femei in utilizarea interactiva si eficieta a internetului
 -  crearea unui spatiu unde femeile pot impartasi informatii despe oportunitati pe piata muncii, gasirea unei partenere de afaceri, oportunitati de afaceri si posibilitati de instruire in diverse domenii

Pe termen lung, proiectul isi propune:

 -  crearea unei baze de date interactive pe internet care sa contina informatii specifice pentru femei, din domeniile social si economic, instruirea a 50 de femei in utilizarea eficienta a internetului. Realizarea acestor obiective poate conduce la cresterea venitului familiilor femeilor incluse in proiect precum si o baza solida pentru dezvoltarea acestuia ca o afacere profitabila.
 -  cresterea oportunitatilor pentru femei pentru a obtine independenta economica prin utilizarea eficienta a informatiilor si tehnologiilor comunicationale si o mai buna intelegere a drepturilor femeii.

sus

Rezultate 

Realizarea acestor obiective poate conduce la cresterea venitului familiilor femeilor incluse in proiect precum si o baza solida pentru dezvoltarea acestuia ca o afacere profitabila.

Acest proiect reprezinta una din foarte putinele sanse pe care acestea le au in Romania in a-si dezvolta o cariera sau o afacere dupa propriile dorinte. El ofera femeilor posibilitatea de a se implica in dezvoltarea propriilor comunitati si de a castiga respectul acestora. 

De asemenea instruirea a 50 de femei in utilizarea eficienta a internetului poate conduce la cresterea venitului familiilor femeilor incluse in proiect precum si o baza solida pentru dezvoltarea acestuia ca o afacere profitabila.

Promovarea acestui proiect va avea o componenta speciala, prin a convinge femeile sa foloseasca pagina de web elaborata prin acest proiect si sa contribuie cu informatii la dezvoltarea si eficientizarea acesteia. Canalele pe care le vom folosi sunt ziarele si revistele pentru femei, precum si organizarea de activitati de promovare in cadrul comunitatilor locale unde asociatia noastra are reprezentanti. 

FEMINET isi cauta inca suport financiar si parteneri. 

Pagina web Feminet va putea, desigur, sa fie accesata si de barbati pentru informare si schimb de experienta. 

Proiectul se doreste o solutie originala la problemele stringente ale tranzitiei, probleme resimtite atat de dureros de catre femei si familiile lor, succesul in afaceri reusind sa le redea increderea si echilibrul material necesar existentei.

sus

 

despre noi | programe | parteneri | participari | donatii | feminet | liliana pagu
stiri | newsletter | recomanda-ne unui prieten | contact
copyright si confidentialitate

2001, AFR
nici o parte a acestui site nu poate fi reprodusa fara acordul AFR

webdesign by mediaTRUST