version

 


ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA (AFR)
este prima organizatie de femei democrata aparuta in timpul zilelor Revolutiei din Decembrie 1989, ca rezultat al necesitatii de a organiza, reprezenta si a de apara drepturile femeilor in Romania.


Asociatia Femeilor din Romania este infiintata juridic prin Hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti nr. 1243 / 26.04.1990. 
Abordarea pragmatica a problemelor cu care se confrunta femeile Romaniei confera asociatiei o larga audienta in randul acestora.

AFR are peste 9.550 de membre active sau beneficiare ale programelor sale, in Bucuresti si in cele 20 de filiale in judetele tarii. 
Asociatia nu percepe cotizatii, fondurile provenind numai  din donatii,contributiile benevole ale membrelor, proiectele si programele desfasurate si din diverse alte activitati.

De-a lungul a 12 ani de existenta, ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA – initiatoare a miscarii  nationale de femei  a devenit o puternica punte de legatura intre organizatii, comitete, asociatii care activeaza in beneficiul femeilor din Romania. 

Intre 1990-2003 AFR a luat parte la multe evenimente internationale (conferinte, seminarii simpozioane etc.) raspunzand la invitatia organizatiilor de femei din Austria, Belgia, Bosnia, Cehia, China, Coreea, Croatia, Cuba, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Iugoslavia, Lituania, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina , Ungaria si S.U.A.

Delegatii internationale au vizitat Asociatia Femeilor din Romania:
delegatia oficiala de stat din Bielorusia, organizatii de femei si caritabile din Elvetia,o organizatie civica din Italia, o organizatie universitara din Germania si alte organizatii de femei din Bulgaria, China, Grecia, Japonia, Olanda, Serbia si S.U.A, reprezentanti ai Miscarii Umaniste din Franta si Italia, precum si parteneri din cadrul programelor din Austria, Italia, Irlanda, Ungaria, Portugalia, Spania si Scotia.

AFR este parte a Coalitiei pentru Sanatatea Reproducerii in Romania (1998) si este initiatoare a Coalitiei pentru Cultura Pacii si Non-violentei in Romania (1999).

AFR face parte din Federatia pentru Pace si Cooperare in Balcani (FEBANGO-Atena 1996), din reteaua Ong-urilor de femei din 13 tari Est- central Europeane ,,Karat –Coalition for Regional Action''(Varsovia 1997) si reteaua de educatie la distanta Unesco ,,ALADIN- Network of networks'' (Hamburg 1998).despre noi | programe | parteneri | participari | donatii | feminet | liliana pagu
stiri | newsletter | recomanda-ne unui prieten | contact
copyright si confidentialitate

© 2001, AFR
nici o parte a acestui site nu poate fi reprodusa fara acordul AFR

webdesign by mediaTRUST