version

  

Reteaua Nationala a Femeilor din Romania se intruneste pe 19 septembrie

Reteaua Nationala a Femeilor din Romania initiata in 20 august a.c. si formata din reprezentante ale organizatiilor de femei precum si membre ai altor organizatii si institutii interesate in promovarea unui statut corespunzator al femeilor in Romania a primit noi membrii:Asociatia Help Integra Romania (Oradea), Centrul Regional pentru Administratie Publica-CRAIFOR (Craiova), Fundatia pentru ocrotirea tinerelor fete.

Si-au manifestat interesul pentru aderare Asociatia pentru Promovarea Femeilor din Timisoara, Asociatia Nationala a Tinerelor Fete Crestine si Centrul de studii (Sighisoara, d-na Doroty J. Tarant).

Reamintim membrilor retelei ca urmatoarea data de intalnire este joi 19 septembrie 2002, orele 16,30 la sediul A.F.R.din str.Victor Eftimiu nr. 2 etj. 6 cam. 400-401 avand ca obiective:
1.Primirea de noi membri in Reteaua Nationala a organizatiilor de femei;
2.Organizarea Conferintei Nationale din 2003;
-delegare de sarcini
-obtinerea finantarii
-tematica
3.Parteneriate in proiecte
Membrele Retelei sunt invitate sa-si promoveze asociatia /institutia in pagina web a A.F.R.-FEMINET- www.afr.ro
Informatii despre participare precum si aderare la Retea se pot obtine la tel/fax 315.98.59, mobil 0744.561.431 si on-line afr@afr.ro


Liliana Pagu, presedinta AFR,  inclusa in editia princeps a lucrarii WHO'S WHO IN ROMANIA
Liliana Pagu, presedinte A.F.R. in EDITIA WHO'S WHO IN ROMANIA - editie princeps - O enciclopedie a personalitatilor rominesti, in care este prezentata si presedinta A.F.R fiind situata printre personalitatile marcante ale lumii rominesti.
S-a considerat prezenta sa ca fiind nu numai meritorie, dar si necesara in acest tablou complex al societatii rominesti la inceput de mileniu. Sistemul de selectie a fost indreptat numai catre personalitati contemporane, cu realizari realmente importante si recunoscute pe plan national si international.
WHO'S WHO este un ghid care apare in majoritatea statelor europene si in SUA, bucurindu-se de o indelungata traditie si de o larga popularitate.
top

AFR va colabora cu organizatia italiana Cultura Mista din Torino
La sediul A.F.R in data de 9 august 2002 a avut loc intilnirea cu reprezentantii organizatiei CULTURA MISTA din Torino, Italia in vederea infiintarii unui centru umanist de sprijin. Principiile care stau la baza acestui proiect social sunt: solidaritate,non-violenta,nediscriminare,autoorganizare si reciprocitate.
Consecventa conceptului sau "Ajuta-ma sa te ajut" Asociatia Femeilor din Romania este de acord sa intre in acest proiect prin care se aspira la o societate nonviolenta, multietnica si nediscriminatorie, unde exista solidaritate si o buna comunicare intre oameni,precum si participarea directa a cetatenilor in alegeri care privesc propria lor existenta.
Proiectul se bazeaza pe voluntariat si contributia membrilor comunitatii.
top

Liliana Pagu a participat la Conventia Nationala a Femeilor Democrate
In calitate sa de lider si intiator al Miscarii de femei din Romania, presedinta A.F.R Liliana Pagu a fost invitata la Conventia Nationala a Femeilor Democrate din cadrul Partidului Democrat care a avut loc in data de 17 august 2002 la Palatul Parlamentului.
Cu aceasta ocazie s-a lansat programul politic "Promovarea femeii in politica'' considerindu-se absolut necesara cresterea participarii politice a femeilor si asumarea de catre acestea a responsabilitatii actului decizional.
Presedinta A.F.R a salutat de la tribuna Conventiei initierea de catre femeile democrate a dialogului deschis cu societatea civila ,lansind la rindul sau propunerea A.F.R de a se realiza o alianta cu femeile democrate in vederea eliminarii oricarei discriminari indreptate impotriva femeilor si pentru un statut corespunzator al acestora in Romania.

top

AFR invita organizatiile de femei la o masa rotunda pe tema statutului femeilor din Romania

Asociatia Femeilor din Romania invita reprezentante ale organizatiilor de femei precum si membrii ai altor organizatii si institutii interesate in promovarea unui statut corespunzator al femeilor din Romania sa participe la o Masa rotunda, marti 20  august a.c. orele 11, la sediul A.F.R din str.Victor Eftimiu nr. 2 etj. 6 cam. 400-401.

Se vor pune in discutie:
- stadiul actual al miscarii de femei din Romania;
- participarea in retele nationale si internationale de femei;
- participarea la activitati concrete de advocacy;
- scrierea proiectelor de finantare a programelor specifice.

Ne bucuram ca veti participa si ne vom cunoaste mai bine cu aceasta ocazie.
Sediul A.F.R . se gaseste in spatele blocului turn din Piata Salii Palatului (se trece pe linga APA NOVA se traverseaza, iar strada este cea care se termina la intrarea in Cismigiu; la poarta este un steag si o multime de firme ale institutiilor din cladire).

Confirmarea participarii prin tel /fax 3159859 si e-mail afr@afr.ro  pana in data de 19 august a.c.

top

AFR a participat la seminarul CIPE

Pe data de 1 august 2002 intre orele 10.30si 14,30 la sediul A.F.R avut loc o intilnire cu domnul Michael Slotznik ( SUA) reputat avocat, negociator profesionist si autor al unor lucrari de specialitate , cu o vasta experienta în advocacy, negociere,resurse umane, planificare strategica. Specialistul american , la recomandarea CIPE( Center for International Private Entreprise) , a dorit sa ne cunoasca proiectele si programele si sa ne consilieze cu privire activitatea pe care o desfasoara asociatia noastra in domeniul promovarii femeilor in afaceri si de sprijin a femeilor care doresc sa devina sau deja sunt intreprinzatore.
Presedinta A.F.R d-na Liliana Pagu a prezentat rezultatele activitatii desfasurate in cadrul programelor A.F.R nationale , regionale si internationale precum si succesele obtinute de catre Clubul Femeilor de Afaceri .
Au participat membre A.F.R , invitate din alte asociatii partenere, precum si reprezentante ale Ministerului Integrarii Europene si CIPE
Expertul american impreuna cu participantele au construit impeuna structura unui nou proiect, la nivel national in beneficiul femeilor intreprinzatore din Romania.

top

Instructaje on-line pe site-ul AFR

Biroul pentru relatii internationale A.F.R. anunta ca incepind cu data 22 iulie instructajul pentru cei inscrisi in program se va face si on-line pin vizitarea paginii A.F.R www.afr.ro  Se primesc in continuare inscrieri pentru specializari in strainatate.Conditiile de participare se pot obtine la tel/fax 3159859, mobil 0744561431 sau e-mail afr@afr.ro
top


Organizatiile se pot promova in site-ul AFR

Asociatia Femeilor din Romania invita organizatiile si institutile interesate sa isi promoveze activitatea in pagina A.F.R www.afr.ro  si pune la dispozitia organizatiilor interesate sala pentru cursuri,sedinte,seminarii .
Informatii se pot obtine la 3159859, sau 0744561431sau e-mail afr@afr.ro

top

Liliana Pagu a sustinut un discurs in cadrul Conferintei Europene pentru Drepturile Minoritatilor si a Populatiei

In perioada 20-23 iunie 2002 a avut loc la Atena (Grecia) sub auspiciile Consilului Europei a 2-a Conferinta Europeana pentru drepturile minoritatilor si a populatiei avind ca tema principala Dezvoltarea economica in Balcani , factor important in rezolvarea problemelor cu care se confrunta minoritatile.
Conferinta a fost organizata de FEBANGO (Federatie pentru Pace si Cooperare a ONG-urilor din Balcani) cu sprijinul organizatiei elene pentru "Cooperare interbalcanica'" si suportul financiar al Camerei de Comert din Atena si a Ministerului elen pentru Dezvoltare.
Participantii din Albania, Bosnia, Bulgaria, Grecia, Macedonia, R.Moldova, Romania si Serbia au construit impreuna o strategie pentru dezvoltare si cooperare in Balcani in spiritul noilor orientari economice si sociale ale Europei.
La Conferinta au participat din Romania o delegatie formata din asociatiile membre Febango( Alianta pentru Pace din Romania, Asociatia femeilor din Romania,Junii Valahi, Tirgoviste si Marile Sperante, Bacau) precum si oameni de afaceri si reprezentati ai tineretului din Romania.
Presedinta Asociatiei Femeilor din Romania, d-na Liliana Pagu,a fost invitata in prezidiul Forumului cu teme privind Masurile relevante de construire a increderii pentru consolidarea Pacii si Reconstructiei prin cooperare interbalcanica in mediul de afaceri si a sustinut un speech in cadrul atelierului cu teme privind noile conditii pe piata muncii create de somaj si migratia din motive economice.
Un extract din aceasta interventie se poate citi in pagina - Liliana Pagu - iar mai multe informatii despre conferinta se pot oferi la solicitare.
top

AFR a organizat o Masa Rotunda in cadrul programului Socrate/Grundtvig 2

Asociatia Femeilor din Romania
a organizat o Masa Rotunda  in cadrul programului SOCRATES/ GRUNDTVIG 2 in data de 2 iulie ora 10.30, la  sediul A.F.R Au participat partenerii nostrii din Italia, Scotia si Ungaria.
A fost un bun prilej pentru a se schimba experiente si de a se a  planui noi proiecte care  printr-o perceptie pozitiva a diferentelor culturale vor duce la crearea unei Europe Unite( in perpectiva multiculuralitatii).
Masa rotunda a fost urmata intre 2-6 iulie a.c.de o serie de vizite efectuate de catre partenerii nostri in Bucuresti, Craiova si Cimpina( Provita) unde au avut prilejul de a se intini cu reprezentanti ai societatii civile , autoritatilor locale si reprezentanti media interesati de acest proiect european cit si de a cunoaste atit bogatia multiculturala cit si realitatea romineasca.
O prezentare detaliata a acestei vizite  se va gasi in pagina www.afr.ro


AFR va invita sa participati la Proiectul Grundtvig 2

Va descriem mai jos proiectul coordonat de A.F.R in cadrul caruia va invitam sa participati. Acest proiect este in cadrul programului Grundtvig 2 care cuprinde proiecte multiculturale in cooperare europeana.
Proiectul  se numeste Diferite culturi  pot face o Europa unita si avem parteneri din Spania (TV), Italia (Institut), U.K (institut) si Ungaria (Universitate) pecum si  diferite asociatii  si institutii colaboratoare din ROMANIA.
Cu acesti parteneri ne vom intilni in final cind vom face bilantul activitatilor desfasurate fiecare pe teritoriul propriu, pentru realizarea unui Learning partnership.
Ideea de baza a proiectului este de a crea o baza comuna de instruire, educatie a adultilor  (materiale de curs, experiente, tipuri de exercitii) pe tema tolerantei interetnice.
Grupul tinta este determinat de continua crestere, in intreaga Europa, a comunitatilor multietnice, si de a incerca folosirea de exercitii interactive care sa includa elemente specifice fiecarei culturi.

Ce ar trebui sa faceti ?

Sa gazduiti 1-2 zile oaspetii straini (10 persoane) in perioada 3-7 iulie a.c.
Sa strangeti materiale care reprezinta cultura specifica a zonei (arta populara, cantece, obiceiuri specifice, valori traditionale) si sa organizati un mic eveniment, intilnire cu forte creatoare, autoritati locale asociatii sau institutii reprezentative, media etc. Designul acestei intilniri trebuie sa fie la nivel European privitor la respect si  toleranta etnica.
Este nevoie de o propunere in scris, despre cum vedeti desfasurarea evenimentului, cind anume unde si cit timp si eventual o schita de buget pentru a vedea ce trebuie partenerii externi sa acopere.
Ceea  ce este de dorit este mediatizarea actiunii,pentru raportul final al proiectului si  colectarea produselor artizanale ale minoritatilor si romanilor din zona  ce vor fi expuse, filmate etc.
Si nu in ultimul rind implicarea autoritatilor locale chiar cu un protocol semnat care ne-ar putea fi de real folos.
Pina in prezent A.F.R. are partenere din Oltenia (Craifor, luna martie a.c.) care a organizat evenimentul ,, Martisor 2002  din data de 8 martie a.c.,CORDIAL ,Adjud Vrancea (urmeaza sa desfasoare o actiune la sfirsitul lunii mai), Inspectoratul scolar Maramures.
Asteptam cu interes  acceptul de colaborare  si propunerea, va stam la dispozitie pentru  alte intrebari.
Pentru mai multe informatii vizitati pagina de Programe.
Puteti download-a Programul actiunii si Fisa de inscriere

top

AFR VA ANUNTA NOILE SALE COORDONATE

Asociatia Femeilor din Romania va anunta care sunt noile sale coordonate:
AFR - OP 37, CP 80, sector 2, Bucuresti
Incepand cu data de 15 iunie intra in vigoarea noua numerotatie telefonica.
Numere de telefon ale asociatiei vor fi urmatoarele:
tel-fax: 021-315.98.59
mobil:  0744-561.431
Pentru apelurile din Bucuresti, numarul de telefon fix ramane neschimbat
Adresa de e-mail a AFR este afr@afr.ro
top

Loobby-ul femeilor europene va invita sa va alaturati activitatilor de advocacy in legatura cu "conventia asupra viitorului europei"
Lobby-ul Femeilor Europene (LFE) doreste sa va invite sa va alaturati activitatilor de advocacy in legatura cu "Conventia asupra Viitorului Europei". Toate tarile candidate si statele membre sunt reprezentate in aceasta Conventie. Mobilizarea ONG-urilor de femei din intreaga Europa este prin urmare importanta in aceasta etapa pentru a putea accentua problematica egalitatii intre sexe in politicile Uniunii Europene.

Inainte de numirea tuturor membrilor Conventiei, noi am intreprins actiuni de lobby pentru a determina cresterea numarului de femei nominalizate pentru a deveni membre in Conventie. In ciuda eforturilor noastre comune, din pacate sunt numai 19 femei membre, dintr-un total de 118 membri. In acest moment Conventia si-a inceput deja lucrarile, iar membrii se intalnesc cu regularitate pentru a dezbate diferite probleme referitoare la viitorul Uniunii Europene. LFE monitorizeaza indeaproape procesul integrarii europene si inainteaza recomandari in ceea ce priveste abordarea problematicii egalitatii intre sexe.

Pentru a se implica in activitatea Conventiei, LFE a redactat o declaratie de atitudine in legatura cu dezvoltarea tratatelor si politicilor europene. Aceasta declaratie evidentiaza elementele cheie ale problematicii egalitatii sanselor intre sexe. In perspectiva intalnirilor plenare ale Conventiei, LFE redacteaza de asemenea scurte minute ce subliniaza perspectiva egalitatii intre sexe asupra problemelor specifice notate pe agenda de zi. Puteti gasi anexat:

Declaratia de atitudine a LFE asupra Conventiei Viitorului Uniunii Europene
Minuta LFE: Problematica egalitatii intre sexe din perspectiva delimitarii competentelor intre institutiile Uniunii Europene si statele membre.

Cum va puteti implica?

Va rugam sa folositi instrumentul de lucru al ONG-urilor, care a fost realizat de un grup mare de ONG-uri. Scopul acestui instrument de lucru era acela de a informa indivizii si organizatiile societatii civile in legatura cu modul in care poate fi urmarita si influentata activitatea Conventiei asupra Viitorului Uniunii Europene. Va ofera informatii practice in legatura cu modul de lucru al Conventiei, date de contact si un model de fax, astfel incat sa-i puteti contacta pe membrii Conventiei desemnati din tara voastra. De asemenea, puteti gasi aici informatii referitoare la activitatile deja infaptuite de organizatiile societatii civile europene.
Nu toti membrii Conventiei din tarile cadidate sunt trecuti in "instrumentul de lucru", dar puteti gasi informatii aditionale asupra membrilor din toate tarile pe website-ul:
http://european-convention.eu.int
Cititi si transmiteti instrumentul de lucru mai departe

- Verificati ce se intampla in tara voastra http://europa.eu.int/futurum/debate_en.htm 
- Contactati membrii Conventiei din tara voastra si cereti-le informatii in legatura cu
activitatile lor referitoare la includerea egalitatii sanselor intre sexe si la implicarea societatii civile in activitatea Conventiei
- Inregistrati-va in lista de mail a grupului societatii civile

Va rog sa nu ezitati sa o contactati pe Liliana Pagu sau pe oricare dintre colegii sai din LFE, daca aveti intrebari sau doriti mai multe informatii!
top

A.F.R va invita la seminarul "succesul femeilor in afaceri"
A.F.R
va invita sa participati la seminarul "Succesul Femeilor in Afaceri' 'care este destinat imbunatatirii performantelor manageriale a femeilor din organizatia/institutia dumnevoastra si le ofera noi oportunitati in afaceri.
Participarea la seminar este urmata de inscrierea in Reteaua Femeilor de Afaceri din Romania care face parte din Reteaua antreprenoriala Est Central Europeana a Femeilor. Programul seminarului va contine:
- pregatirea afacerii, conducerea afacerii (viziune, declaratie de misiune si scopuri, planificarea afacerii, organizarea echipei, strategii)
- comunicarea in afaceri (tipologia comunicarii, elaborarea strategiei de comunicare a unei organizatii, motivarea, teoria ierarhizarii necesitatilor, ierarhia schimbarii, pregatirea vizitei de afaceri)
- comunicarea firmei cu media (relatia cu presa scrisa, electronica, studii de caz)
- planul de afaceri (necesitate, continut, obiective, realizare)
- negocierea (etapele negocierii, comportamentul femeii de afaceri, tipologia clientilor
intr-o afacere, tactici, tehnici scheme de negociere).

In data de 26 aprilie 2002 a avut loc la Bruxelles, in cadrul parlamentului European Conferinta Internationala "Statul femeii in procesul Integrarii Europene" organizata de IFIAS (Institutul pentru asistenta internationala si solidaritate).
Din parte Romaniei a fost invitata sa participa presedinta A.F.R, Liliana Pagu, care a prezentat statutul femeilor din Romania in procesul integrarii europene.
top


AFR A PARTICIPAT LA CONFERINTA "Uniunea  Europeana-largita: o sansa care nu se poate pierde"
In data de 26 aprilie 2002 a avut loc la Bruxelles, in cadrul Parlamentului European,  Conferinta Internationala "Uniunea  Europeana-largita: o sansa care nu se poate pierde", organizata de IFIAS (Institutul pentru asistenta internationala si solidaritate).
Din parte Romaniei a fost invitata sa participa presedinta A.F.R Liliana Pagu care a prezentat statutul femeilor din Romania in procesul integrarii europene si proiectele in care este angrenata Asociatia.
top

AFR coordoneaza proiectul "Diferentele culturale pot face o Europa Unita"

Asociatia Femeilor din Romania desfasoara proiectul "Diferentele culturale pot face o Europa Unita" in cadrul programului Grundtvig 2 "Invatarea prin Parteneriat". Programul, care se va desfasura pana pe data de 31 iulie 2002 isi propune sa:
- cresterea nivelului de cunostinte si abilitatile printre participanti in educarea adultilor, in comunicarea si toleranta etnica in comunitatile multiculturale
- sa ajute participantii sa transfere in activitatile lor curente noile cunostinte dobandite si abilitatile privind viata in comunitatile multiculturale
- sa creasca cooperarea intre diferite organizatii culturale si educationale din diferite regiuni ale Europei.
Coordonatorul proiectului este Asociatia Femeilor din Romania iar partenerii acesteia sunt:

- Edinburgh's Telford College UK (SCOTIA)
- Interlink (Italia)
- PALPUT S.L (SPANIA)
- Kodolany Janos Foiskola (UNGARIA)
ORGANIZATII COLABORATOARE IN ROMANIA
- CORDIAL,Adjud , Vrancea
- CRAIFOR, Craiova, Oltenia
- ALIANTA PENTRU PACE DIN ROMANIA, Tirgoviste, Dimbovita

Proiectul este inregistrat cu nr.01-62-36-B-RO si este sustinut de AGENTIA NATIONALA SOCRATE din ROMANIA prin contract nr.8110 din 09/11/01.
Sunt invitate si alte organizatii sau institutii care doresc sa se implice in proiect!
Pentru mai multe detalii vizitatii pagina de programe a a AFR.
top

Activitati in cadrul programului Grundtvig 2 "MARTISOR 2002"
Proiectul A.F.R ,,Diferite culturi pot face o Europa Unita'' proiect multicultural in cooperare europeana( Spania, Italia, U.K., Ungaria si Romania)


Asociatia Femeilor din Romania in colaborare cu Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratie Publica Locala Craiova ( CRAIFOR) organizeaza in cadrul programului Socrates Grundtvig 2 ( Parteneriate pentru invatare) la Craiova in perioada 7-8 martie 2002 evenimentul "MARTISOR 2002" care va cuprinde urmatoarele evenimente:
-un program de instruire avand ca tema "Managementul conflictelor - strategii de rezolvare a conflictelor interetnice locale" sustinut in ziua de 7 martie 2002 incepand cu orele 10,00 la sediul Centrului Regional. La seminar vor participa 15 - 18 cursanti reprezentand minoritatile din zona Craiova Seminarul va fi sustinut de Expert consultant - Rodica Bombonica Dudau
In ziua de 8 Martie 2002
- o expozitie de artizanat cu obiecte traditionale reprezentand comunitatile elena, albaneza, bulgara, germana si romi din zona Olteniei;
- o expozitie gastronomica cu produse specifice reprezentand mai multe minoritati din zona;
- o intalnire festiva organizata cu ocazia zilei de 8 Martie de Consiliul Judetean Dolj si Centrul Regional Craiova pentru reprezentantele sexului frumos.
Mentionam faptul ca la aceasta manifestare vor participa reprezentanti ai mass mediei locale, a autoritatilor locale (Consiliul Judetean, Prefectura jud. Dolj precum si Primaria Craiova);
Informatii despre eveniment si participare tel/fax 40-1-315.98.59, e-mail afr@afr.ro  celular 094-561.431
top

AFR anunta concurs pentru obtinerea unei burse in vederea unei stagiaturi la Bruxelles
AFR anunta concurs pentru obtinerea unei burse in vederea unei stagiaturi la Bruxelles, in cadrul Institutului de Asistenta Internationala si Solidaritate de pe langa Parlamentul European, organizatie cu care A.F.R este in parteneriat in cadrul unui proiect.
Pot participa tinere interesate interesate in a cunoaste si a se implica in activitatea unor organisme internationale, pentru ca apoi sa participe activ la procesul de democratizare a Romaniei, la implementarea in societatea romaneasca a principiului egalitatii intre barbati si femei.
Conditiile de participare sunt urmatoarele:
- implicare in activitatea A.F.R, deci membra cu drepturi depline dar si obligatia de voluntariat pentru dezvoltarea asociatiei (semnarea unui contract de voluntariat) pe o durata de minim 1 an.
Dorim sa dezvoltam activitatea A.F.R si si sa oferim o sansa tinerelor implicate activ.
- adeziune si contributie initiala (A.F.R. nu are cotizatii ci numai o contributie la inscriere, de 1.000.000 lei platibila la casieria A.F.R sau prin O.P. in contul de la Banca Transilvaniei sucursala Rosetti nr. 2511000041614508)
- prezentarea unui scrisori de intentie, a unui CV si a unei schite de proiect care sa motiveze adeziunea la o asociatie de promovarea a femeilor.
- certificat care sa ateste cunostiintele de limbi straine, PC
De cit de curind solicitanta indeplineste aceste conditii si incepe activitatea la A.F.R depinde obtinerea bursei, stabilirea aranjamentelor necesare plecarii etc.
Mentionam ca pot apare pe parcurs alte cheltuieli necesare care revin solicitantului( ex. costurile de comunicare cu IFIAS, etc)
Termen limita de depunere a candidaturii 25 aprilie a.c.

top

APEL - AFR a fost nevoita sa-si paraseasca sediul din Calea Victoriei

Asociatia Femeilor din Romania anunta ca, dupa 12 ani de activitate, si aflata in plina derulare a unor proiecte importante cu participare internationala, a fost nevoita sa-si sisteze activitatea in sediul din Calea Victoriei 135 etj. 3 cam. 20-21 sectorul 1.
Sediul este dezafectat, fiind lipsit de lumina, caldura si apa curenta.
Toate organizatiile, asociatiile si alte institutii aflate in aceasta cladire se afla in stare de evacuare. Avand incredere in solidaritatea societatii civile, A.F.R. apeleaza la toti cei care pot oferi solutii pentru rezolvarea acestei situatii sa ne contacteze prin tel./fax 01.315.98.59, mobil 094-561.431 sau e-mail afr@afr.ro sau afr@opensys.ro 
Noua noastra adresa postala este Oficiul postal 37, Casuta Postala 80. Multumim!

top

AFR a participat in perioada 4-6 octombrie la conferinta "Stiinta pentru Pace si Dezvoltare" din Slovenia


,,STIINTA PENTRU PACE SI DEZVOLTARE'' este titlul Conferintei Internationale care s-a desfasurat intre 4-6 octombrie la Maribor in Slovenia care a pus in evidenta importanta cooperarii regionale in Europa de Sud-Est in contextul integrarii europene. Evenimentul a fost organizat de Institutul Austriac pentru studii in Europa de Sud-Est, in colaborare cu Liga Internationala Umanista si sub auspiciile si cu suportul financiar al Biroului Regional UNESCO in Europa .
Romania a fost reprezentata de Liliana Pagu, presedinte a Asociatiei Femeilor din Romania, vice presedinte a Aliantei pentru Pace, care in interventia sa a subliniat disponibilitatea societatii civile din Romania pentru cooperarea regionala, in spiritul Culturii Pacii si Nonviolentei. Au fost prezentate rezultatele obtinute de A.F.R. care a finalizat de curind cu succes doua proiecte regionale "Armonie in Balcani'' si "Un nou viitor in comun'', cu care ocazie s-au pus bazele unei aliante regionale a organizatiilor de femei si pentru femei in vederea promovarii unui statut corespunzator in regiune.
In timpul videoconferintei organizate, presedinta A.F.R , Liliana Pagu, a primit de la New York salutul d-nei dr. Colette Mazucelli, expert international de prestigiu, care a recomandat femeilor din Romania sa continuie activitatea de liant national si regional

top

CURSURI DE LIMBA ENGLEZA

La sediul A.F.R. din Calea Victoriei 135 se vor desfasura cursuri de limba engleza  (incepatori) organizat de Asociatia Nationala a Tinerelor Femei Crestine din Romania (ANTFCR) in cadrul programului "O sansa in plus ''.
Cursurile sunt destinate femeilor cu varsta peste 30 de ani si se vor desfasura in perioada 20 septembrie-20 decembrie 2001 (cate 6 ore pe saptamana).
Taxa de participare este de 4 USD / luna.
Inscrierile se fac la sediul ANTFCR, str. Calea Mosilor nr. 253, bl.53, et.8, ap.30, sector 2, Bucuresti, pana la data de 15 septembrie a.c. Pentru informatii suplimentare, sunati la 619 07 91. sau transmitati un e-mail la afr@afr.ro
top


UN NOU VIITOR COMUN

ASOCIATIA FEMEILOR din ROMANIA (AFR) organizeaza intre 6-9 august a.c. la TIMISOARA (hotel 2000) o intalnire intre liderele organizatiilor de femei din ROMANIA si R.F.Iugoslavia.
Intilnirea are loc in cadrul proiectului "Un nou viitor comun" derulat de AFR in perioada 16 mai-16 august a.c. in parteneriat cu organizatia sirba "Bussiness women club" din KIKINDA.
Proiectul 
AFR se desfasoara in cadrul programului de Parteneriat Regional pentru Democratie, sustinut financiar de America's Development Foundation (USAID)
Intalnirea se doreste a fi o informare recipoca asupra unui statut adecvat al femeilor din cele doua tari vecine.

Un alt obiectiv al proiectului ,,Un nou viitor comun'" desfasurat de Asociatia Femeilor din Romania,  in colaborare cu Centrul Euroregional pentru Democratie din Timisoara si cu organizatia partenera sirba,,Bussiness women club'’ din  KIKINDA (FRY) este realizarea unei baze de date a ONG-urilor de femei din Romania si Iugoslavia.

Proiectul "Un nou viitor comun" pune la dispozitia miscarii de femei din cele doua tari o pagina WEB promovind on- line activitatile comune , proiectele si programele desfasurate in beneficiul  femeilor din cele doua tari.

Prin dezvoltarea acestor servicii proiectul AFR  isi propune sa faciliteze imbunatatirea comunicarii dintre miscarea de femei din cele doua tari, care sa conduca la elaborarea de noi legaturi intre organizatii.

AFR lanseaza in continuare catre ONG-urile de femei invitatia de a  lua parte la acest proiect, care da sansa unui  schimb de informatii fluent si rapid intre organizatiile din Romania si RF Iugoslavia, pentru lansarea unor noi proiecte de parteneriat regional.

Informatii se pot obtine la tel 01 3159859, mobil 094561431 iar materialele vor putea fi trimise prin fax (01 315 98 59) sau prin e-mail afr@opensys.ro sau prin posta - prioripost Bucuresti Oficiul postal 22c.p. 214, sau direct la sediul AFR din Calea Victoriei 135, et.3, cam 20-21, intre orele: 11.30-16.30, cu un telefon in prealabil (01 650 27 95).
top

AFR OFERA CELOR INTERESATI SALA AMENJATA PENTRU CURSURI SI SEMINARII

Asociatia Femeilor din Romania
ofera incepind cu 1 octombrie a.c. sala amenajata pentru cursuri, seminarii  etc. Sala poate gazdui 20 participanti si este situata central.
In afara de aceste servicii AFR precum si servicii de laminare, indosariere si producere materiale promotionale la preturi foarte avantajoase.
Informatii suplimentare pot fi obtinute la tel/fax 3159859 sau prin e-mail afr@afr.ro

top

ANUNTURI

A.F.R. anunta concurs pentru colaboratori:
1. Bun cunoscator de limba engleza si rusa, cu cunostiinte solide calculator si abilitati de comunicare si relatii internationale.
2. Cunoscator de limba sirba si engleza cu cunostiinte calculator si abilitati de comunicare .
Trimiteti scrisoare de intentie si CV prin fax:
315.98.59 sau prin e-mail afr@opensys.ro (afr@afr.ro).

A.F.R. anunta posibilitatea obtinerii unei burse de 2 luni in Israel pentru o tinara buna cunoscatoare a limbii engleze,implicata intr-o organizatie de femei si dispusa a se implica activ in activitatea  A.F.R.
Informatii dupa 23 iulie a.c., dar pina atunci trimiteti scrisoare de intentie si CV prin fax
315.98.59 sau prin e-mail afr@opensys.ro (afr@afr.ro)
top

Conferinta Coalitiei Karat la St. Petersburg

In perioada 18-22 iulie a.c. are loc la St. Petersburg Conferinta Coalitiei KARAT (Ong-uri de femei din 11 tari est-central Europene) la care
A.F.R este invitata sa participe , ca membru fondator . Va participa d-na Liliana Pagu, presedinte A.F.R., ex- coordinator national al acestui program intre 1997-1999.

top

Lucrarea "Femeile din Romania intr-o societate multiculturala" a fot prezentata la Seminarul International pentru Democratie si Drepturile Omului in Societatile Multietnice

In perioada 2-6 iulie a.c. a avut loc la Konjic, Bosnia- Hertegovina, al 4-lea ,,Seminar International pentru Democratie si drepturile omului in societatile multietnice'', organizat de Institutul pentru intarirea Democratiei in Bosnia. Tematica seminarului, foarte variata a prilejuit prezentari interesante oferind totodata posibilitatea cunoasterii sitiuatiei din Balcani si problemelor acestei regiuni .
Din partea Romaniei au prezentat lucrari d-na Liliana Pagu, presedinte
A.F.R. la sectiunea,,Femeile si Democratia'' si d-nul Razvan Maties, Cluj in cadrul sectiunii ,, Lumea minoritatilor''. Participarea Romaniei a fost primita cu interes si o buna apreciere.
Lucrarea ,, Femeile din Romania intr-o societate multiculturala'' se va putea citi in traducere cit de curind in pagina web a 
A.F.R.

top


Presedinta Asociatiei Femeilor din Azerbaijan a facut o vizita in Romania la invitatia AFR

La solicitarea Ambasadei Romaniei la Baku, Azerbaidjean,
A.F.R.a invitat-o pe d-na prof.dr. Zemfira Verdyeva, presedinta Asociatiei femeilor din Azerbaijan sa faca o vizita in Romania pentru a incepe o claborare cu A.F.R. in vederea unor proiecte comune.
Presedinta Asociatiei femeilor din Azerbaijan a raspuns invitatiei in perioada 9-13 iulie a.c.intilnindu-se cu Comitetul de conducere
A.F.R. Cu aceasta ocazie a cunoscut si participantele A.F.R. la programul,, Ajuta-ma sa te ajut'' care se aflau la cursul de formare a ingrijitorilor de persoane virstice la domiciliu .D-na Zemfira Verdyeva a apreciat pozitiv initiativa A.F.R. si a urat cursantelor ,succes in misiunea nobila prin care pot veni in ajutorul persoanelor de virsta a treia.
D-nul Ambasador al Republicii Azerbaijan la Bucuresti ,excelenta sa d-nul dr. Eladar Hasanov si-a exprimat interesul de a cunoaste mai mult despre activitatea primei organizatii de femei din Romania si in acest sens a invitat-o pe d-na Liliana Pagu , presedinta
A.F.R. la sediul Ambasadei din Bucuresti.
In final, a fost lansata o invitatie pentru anul
viitor la Baku unde urmeaza ca presedinta A.F.R. sa semneze un protocol de colaborare pentru inceperea primului proiect comun.

top


AFR a participat la Simpozionul International al Femeilor Lider de la Haifa, Israel

La Haifa, Israel, a avut loc in perioada 3-8 iunie a.c. Simpozionul International al Femeilor Lider cu privire la impactul lor in dezvoltarea socio-economica a lumii. Evenimentul a fost organizat de ,,The Golda Meir Mount Carmel International Training Centre''- MCTC, in cadrul programului de cooperare internationala desfasurat de MASHAV-Centrul de dezvoltare a relatiilor de cooperare internationala al Ministerului Afacerilor externe din Israel. 

Au participat reprezentante ale structurilor decizionale din 41 de tari. Din Romania a fost invitata d-na
Liliana Pagu, presedinta Asociatei Femeilor din Romania si vicepresedinta a Aliantei pentru Pace din Romania. Simpozionul a creat noi facilitati prin schimbul de experienta realizat, care a deschis drumul unor noi colaborari, prin  realizarea unei retele intre femeile lider din intreaga lume. 

top

AFR realizeaza o baza de date cu NGO din Romania si Iugoslavia

Asociatia Femeilor din Romania, in colaborare cu Centrul Euroregional pentru Democratie din Timisoara si cu organizatia Distrikt 0320 din Kikinda, R.F.Iugoslavia deruleaza, cu sprijinul America's Development Foundation, programul "Un nou viitor comun pentru femeile din Romania si R. F. Iugoslavia". 

Acest program isi propune sa faciliteze imbunatatirea comunicarii dintre miscarea de femei din cele doua tari, prin dezvoltarea unor servicii care sa conduca la elaborarea de noi legaturi intre organizatii din cele doua tari, precum si la elaborarea de proiecte comune in beneficiul femeilor din Romania si R.F.Iugoslavia. Un prim pas in atingerea acestui scop este elaborarea unei baze de date cuprinzand organizatii din ambele tari, cu o activitate reprezentativa in miscarea de femei. Daca sunteti o organizatie activa in acest domeniu, va rugam sa contactati AFR la telefon 01 315 98 59 sau e-mail: afr@opensys.ro pentru a putea fi inclusi in aceasta baza de date. 

Datele furnizate sunt necesare pentru un schimb de informatii mai fluent si mai rapid intre organizatiile din Romania si RF Iugoslavia, acest lucru putand fi de un real folos si organizatiei dumneavoastra prin scurtarea semnificativa a timpului necesar cautarii si cunoasterii de noi parteneri, precum si pentru evitarea efectelor neplacute ale necunoasterii specificului organizatiei partenere, atunci cand doriti sa lansati proiecte de parteneriat regional (un aspect deloc nesemnificativ in contextul actual in care tot mai multi finantatori incurajeaza acest tip de proiecte).

top


AFR organizeza intalnirea cu liderele organizatiilor de femei din Iugoslavia

Asociatia Femeilor din Romania desfasoara in perioada 16 mai-16 august a.c. proiectul ,,Un nou viitor comun''- intalnire de informare cu privire la un statut adecvat al femeiilor din R.F. Iugoslavia si Romania. Acest proiect se desfasoara in cadrul programului de Parteneriat Regional pentru Democratie, sustinut financiar de America's Development Foundation. In acest sens, AFR. va organiza la Timisoara in perioada 28-31 iulie a.c. o intalnire la care vor participa cate 10 lidere ale celor mai active ONG de femei din cele doua tari.

AFR
solicita organizatiilor de femei din Romania sa faca propuneri (1persoana/ONG) pentru a participa la intalnirea cu partenerele din Serbia. Transportul, cazarea, masa vor fi asigurate de AFR Lucrarile se vor desfasura in limba engleza (la solicitare, se asigura eventual traducerea). 

Pentru a va inscrie, sunteti rugate sa transmiteti
AFR pana la data de 28 iunie a.c. urmatoarele documente: scrisoare de intentie din partea organizatiei, semnata si stampilata; prezentarea organizatiei (statut, act de infiintare, proiecte si programe etc.); recomandarea persoanei care va participa; acceptul acestei persoane, semnat + C.V.-ul acesteia). 

Materialele vor putea fi trimise prin fax (01 315 98 59) sau prin e-mail: afr@opensys.ro  sau prin posta - prioripost Bucuresti Oficiul postal 22 c.p. 214, sau direct la sediul A.F.R din Calea Victoriei 135, et.3, cam 20-21, intre orele: 11.30-16.30, cu un telefon in prealabil (01 650 27 95).

top


AFR a participat la Conferinta "Comunitatile in situatii de criza"
 

In perioada 20-24 iunie 2001 s-a desfasurat la Cavtat (Croatia) cea de-a 6-a Conferinta internationala pentru Sanatate si Drepturile Omului organizata de ISHHR - International Society for Helth and Human Rights. Conferinta a avut ca tema: Comunitatile in situatie de criza - Resurse pentru reconstructia comunitatilor. Conferina a abordat subiecte de larg interes in domeniu, cum ar fi: Adevar, justitie si reconstructie sociala, Femeile si violenta, Comunitati in exil, Abordari comunitare in situatie de criza in diferite regiuni ale lumii. 
Conferinta s-a bucurat de participarea a 45 de tari de pe toate continentele. Romania a fost reprezentata de presedinta
Asociatiei Femeilor din Romania (AFR), d-na Liliana Pagu
Informatii suplimentare la
tel/fax: 315-98.59 sau la e-mail: afr@opensys.ro 

top

 

despre noi | programe | parteneri | participari | donatii | feminet | liliana pagu
stiri | newsletter | recomanda-ne unui prieten | contact
copyright si confidentialitate

© 2001, AFR
nici o parte a acestui site nu poate fi reprodusa fara acordul AFR

webdesign by mediaTRUST